maanantai 3. marraskuuta 2014

Joulua Herkku ja Lahja Murenaan

Työharjoittelun lomassa sain ihanan jouluisen projektin suunnitella sekä myös toteuttaa Herkku ja Lahja Murenaan ikkunan kokoisen joulukalenterin, jouluikkunan sekä myös esillepanopöydän liikkeeseen. Kyseiseen liikkeeseen toteutetaan aina pyhänpäivän aikaan Joulu, aivan niinkuin tänäkin vuonna.

Projekti alkoi ensin jouluikkunan suunnittelulla ja ideoiden hakemisella siihen. Tässä käytin apuna Pinterestiä, josta sainkin aika paljon hyviä ideoita!
Lähtöideana oli tuoda ikkunaan jouluinen tonttumetsä, jonka pohjana halusin käyttää aitoja koivun runkoja. Nämä rungot muodostavat ikkunaan ns. kehyksen, jonka ympärille aloin kokoamaan pieniä kuusia, lumihankia sekä mäkiä, joiden lomasta löytyy pieniä tonttujen mökkejä / piilopaikkoja tontuille. Ikkunan päävärit ovat valkoinen, punainen ja ruskea.

Liikkeen toiseen ikkunaan oli ideana rakentaa ikkunan kokoinen joulukalenteri, josta avataan uusi luukku marraskuussa kerran viikossa ja joulukuussa jokainen päivä, paitsi 6.12 ja 24.12, jolloin liike on kiinni. Kalenteriin hain ideoita Pinterestistä ja aika pian sainkin idean, jota sitten lähdettiin työstämään. Päätimme rakentaa joulukalenteritalon, jossa luukut olivat ikkunoita. Koska 23. luukku on isoin ja viimeinen luukku, päätettiin siitä tehdä ovi. Ideoinnin jälkeen tein piirroksen kalenterista, jonka perusteella saimme rakentajan rakentamaan / kokoamaan kalenterin sekä myös maalariharrastelijan maalaamaan kalenterin. Lopullinen tulos oli aivan mahtava!

Alla ensin piirroskuva kalenterista ja sen jälkeen lopputulos!Maistuvan ja ihanan piparkakku -kylän on toteuttanut Perniöläinen Opaliina...

 

Ja kuvia viereisestä Joulu -ikkunasta, jonka sain suunnitella sekä toteuttaa...MAHTAVAA!!!
 Lopuksi vielä kuvia esillepanopöydästä, jonka myös sain toteuttaa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti