sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Arabiaa...ja vähän myös Helsinkiä...

Kävimme luokan kanssa tutustumassa Helsingissä sijaitsevaan Arabian tehtaaseen.

 
 
Saimme kokea oikein kunnon tehdaskierroksen, jossa pääsimme tutustumaan tehtaan nykyiseen ja myös entiseen toimintaan sekä näimme, miten Arabian astioita valmistetaan nykyään sekä myös ennen vanhaan.


Nykyisin astioiden koristelua ei enää tehdä käsin kuten aikaisemmin mutta vanhat astioiden polttouunit ovat edelleenkin käytössä.
 
Saimme tutustua myös Arabian tehtaan museoon, joka sijaitsee tehtaan yhteydessä.
 
Täällä saimme ihastella menneen ajan tuulia. Esillä oli vanhoja aarteita, joita voi vieläkin löytää jonkun ullakoltakin...
 
Museokierroksen jälkeen saimme kuulla Iittalalla / Arabialla työskentelevältä visualisti Anu Kattilakoskelta hänen työstään. Hän perehdytti meidät myös Arabian historiaan sekä kertoi millaisena hän kokee visualistin työn. Hänen sanojaan lainaten: "Tämä on paras työ maailmassa!"
 
Arabian kierroksen jälkeen kävimme tutustumassa myös Helsingin keskustan liikkeisiin ja näyteikkunoihin. Valitettavasti jouluikkunoita ei vielä oikeastaan oltu tehty ja monessa liikkeessä, kuten Stockmannilla, ne olivat työn alla.
 
Erityisen ihanana liikkeenä Helsigissä jäi mieleen Granit. Tämä on aivan ihana sisustusliike, johon kehoitan tutustua. Klikkaa tuota Granit -linkkiä niin pääset tutustumaan yrityksen nettisivuihin.
 
Toinen sisustusliike, jonka haluan mainita oli White On White. Tämä liike oli erityisesti mieleeni, koska käytän itse aika paljon sisustuksessa valkoista ja tämän liikkeen sisustustuotteet ovat mieleeni. Kannattaa käydä tutustumassa!
 
Helsinki -päivä oli erittäin kivaa vaihtelua koulutyöhön ja samalla tämä oli meidän luokan viimeinen yhteinen hetki ennen ensi vuoden huhtikuuta. Tämän jälkeen meillä alkaa työssäoppimisjaksot ja seuraavan kerran näemme koko luokan kanssa vasta keväällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti