lauantai 8. maaliskuuta 2014

Työharjoittelun 1. viikko Ylhäisten Sisustustehtaalla

Työharjoittelu on nyt alkanut Ylhäisten Sisustustehtaalla. Ylhäisten Sisustustehdas sijaitsee Salossa vanhassa teollisuusrakennuksessa, miljöö on erittäin sopiva sisustustehtaalle. Liikkeestä löytää huonekaluja, jotka sijaitsevat 1. kerroksessa. Samassa kerroksessa sijaitsee myös huonekalujen outlet -myymälä, josta löytyy myös massiivihuonekaluja, joita yritys tuo Suomeen.
2. kerroksesta löytyy sisustustekstiilejä, kuten mm. mattoja, verhokankaita sekä sisustyynyjä. Samassa kerroksessa on myynnissä myös erilaisia pieniä sisustustavaroita.
Yritys tekee paljon yhteistyötä eri suunnittelijoiden kanssa mutta yrityksen oma sisustusmyyjä tekee myös itse asiakaskäyntejä, joten sisustustehtaan palveluihin kuuluvat erilaiset sisustuspalvelut sekä myös ompelupalvelut.

Sisustustehtaalla on myös toinen harjoittelija koulumme sisustuspuolelta, Susanna, jonka kanssa teen töitä aika paljon yhdessä.
Ensimmäinen päivä sujui yritykseen tutustumisen merkeissä ja kävimme vähän läpi, mitä tulisimme tekemään työharjoittelun aikana. Päivän aikana saimme tehtäväksemme alkaa suunnittelemaan alakertaan, huonekalumyymälän puolelle muutosta sekä aloimme kuvaamaan uusia mattoja, jotka olivat saapuneet myymälään.
Aina kun myymälään saapuu uusia mattoja, ne kuvataan ja niistä tehdään "mattokortteja", joissa mainitaan tärkeimmät tiedot maton koostumuksesta sekä sen hoidosta.
Matot siis purettiin yksi kerrallaan niiden kuljetuspusseista, ripustettiin ylös "roikkumaan", jonka jälkeen ne kuvattiin, otettiin rekistä alas ja laitettiin myyntipöydälle. Alla kuvia työprosessista.

Tässä kuva mattorekistä, joihin matot nostettiin yksi kerrallaan roikkumaan...


Tässä kuvia matoista, joita ripustimme...työ vaati käsivoimia, joten työn jälkeen ei tarvinnut enää erikseen rehkiä salilla...


Kuvausprojektin jälkeen loppuviikko sujui alakerran huonekaluosaston muutosta tehdessä. Siirsimme sohvia, tuoleja, pöytiä, tasoja, mattoja....paikasta toiseen ja yritimme luoda osastoon uuden ilmeen. Työ oli raskasta mutta kivaa, koska muutosta sai olla itse suunnittelemassa ja luomassa alusta alkaen. Alla kuvia muuttuneesta huonekaluosastosta...











Lopuksi vielä muutama siiliskuva sisustustehtaalta...





Työharjoittelun ensimmäinen viikko oli työntäyteinen, mielenkiintoinen ja mukava. Tästä on hyvä aloittaa seuraava kuuden viikon työprojekti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti