torstai 10. lokakuuta 2013

Avoimien ovien -päivät 9.-10.10.2013

Tänään ja eilen (9.-10.10.2013) meillä on ollut ohjelmassa koulussa Avoimien ovien päivät. Tarkoittaa sitä, että yläasteiden 9-luokkalaiset sekä myös vähän muitakin ihmisiä on saanut käydä tutustumassa kouluumme sekä siihen, mitä kaikkea puuhaamme siellä.

Avoimien ovien päivien ajaksi "tuunasimme" luokkamme joulutunnelmaan sekä söimme jouluherkkuja. Näiden oli tarkoitus saada meidä kaikki "joulufiilikseen", koska olimme saaneet jouluisen toimeksiannon Salon Seudun Koulutuskuntayhtymältä. Meidän tehtävänä oli suunnitella jouluinen ilme koulutuskuntayhtymän joulutorille. Joulutori on vuosittainen tapahtuma, jossa on myynnissä opiskelijoiden tekemiä juttuja.

Toimeksiantoon liittyi, että meidän piti suunnitella tapahtumalle juliste, sanomalehtimainokset, sähköposti- sekä facebook mainos ja myös ns. lakana -mainos, joka laitetaan esille kouluun. Mainosmateriaalin piti olla jouluinen, lämmin, tunnelmallinen ja kutsuva. Työn tekemistä varten meidät jaettiin uusiin ryhmiin sekä yhdistettiin 2. vuoden sekä 3. vuoden visualisti-opiskelijoiden kanssa.

Tässä muutamia kuvia opiskelijoista työn touhussa...

Työn tekeminen oli haastavaa mutta todella hauskaa! Haastavaa sillä tavoin, koska tiimeissämme oli uusia ihmisiä, joiden kanssa tehtiin töitä sekä myös siksi, koska luokassamme kävi tietyin väliajoin aina ihmisiä tutustumassa työhömme ja yksi osa työtämme oli kertoa vierailijoille opiskelustamme sekä visualistin työstä. Jokainen vuorollaan sai olla mikrofonin päässä juontamassa ja täytyy sanoa, että luokastamme löytyi varsinaisia tähtiä tältä saralta!

 Itse tuossa Joulutori toimeksiannossa pääsimme heti hyvään alkuun. Tutkimme ensin Pinterestiä ja etsimme sieltä ideoita julistetta varten, jota aloimme ensin työstämään. Aika nopeasti saimme yhdessä sovittua, minkälaista julistetta rupeamme työstämään. Emme halunneet tuoda materiaalimme perinteistä joulutunnelmaa, punaista tai vihreää väriä, vaan haimme jotain uutta mulla samalla kuitenkin maanläheistä tunnelmaa. Tässä tulos siitä...


Omasta mielestämme onnistuimme haluamamme ilmeen luomisessa hyvin.
Loput toimeksiannon materiaaleista näyttää tältä...

                                       Lehtimainos

                            "Lakana"

                           Facebook -mainos

                                       Sähköpostikutsu

Kaikissa materiaaleissa on samoja piirteitä ja pyrimme luomaan ne "samanhenkisiksi". Kaikki työmme teille joko Photoshopilla kuvia muokkaamalla tai Illustratorilla.

Kuten aikaisemmin mainitsin toimeksianto oli hauskaa tehdä, se oli mielenkiintoinen ja välillä tuntui, että miten selviämme tästä "urakasta" mutta loppujen lopuksi yhteistyöllä ja yhteisellä tuella saimme kaikki tehtävän suoritettua. Välillä oli tuskaisiakin hetkiä mutta "loppu hyvin, kaikki hyvin"! Päivät olivat ajallisesti, työn kannalta ja osaksi henkisestikin haastavia mutta olemme saaneet päivien aikana myös onnistumisen tunteita. Ja opimme uutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti