keskiviikko 18. syyskuuta 2013



 
Tässä Milli -ryhmän juliste sekä pinssit.
 
 
Avoimien ovien pinssien suunnittelu alkoi yhteisellä suunnittelusessiolla Power Pointia suunnittelutyökaluna käyttäen.
 
Heti aluksi jokaisen mielestä oli hyvä käyttää pinsseissä värejä huomion kohteena sekä halusimme käyttää niissä jotain lyhyttä tekstiä. Väreissä päädyimme kirkkaisiin väreihin, jotka sopivat toisiinsa. Sopivaa tekstiä mietimme myös ja niissä päädyimme huudahduksiin, jotka ovat jokaisessa pinssissä erilaisia.
 
Pinssien värit saimme sovittua kokeilun kautta melko nopeasti. Huudahduksista osaan oli helppo päätyä mutta toisten miettimisessä kului enemmän aikaa.
 
Ensimmäisen luonnoksen jälkeen aloimme yhdessä työstää pinssejä Illustratorissa. Alkuluonnostelun jälkeen päätimme, että yksi jäsen (minä) jatkoi pinssien työskentelyä ja 2 jäsentä (Lilli ja Ida) alkoivat työstämään julistetta.
 
Lilli alkoi työstämään julisteen pohjaa ja laittamaan siihen palloja ja Ida työsti julisteessa olevaa ihmishahmoa. Ensin tarkoituksena oli löytää kuva, mistä tekisimme siluettikuvan julisteeseen. Tämä ei kuitenkaan oikein onnistunut ja päädyimme ottamaan valokuvan meidän luokan omasta Vernasta. Vernan kasvot ja sivuprofiili sopi meidän julisteeseen oikein hyvin. Kun kuva oli otettu, alkoi Ida työstämään kuvasta siluettia.
 
Pinssiin saimme laitettua värit, tekstit sekä ammattiopiston logon hyvällä yhteistyöllä ja yhdessä etsimällä / kokeilemalla. Pinssit olivat meiltä ensimmäisenä valmiina.
 
Julisteen tekoon kului enemmän aikaa ja pohdiskelua. Esim. julistepohjan värin suhteen, jossa loppujen lopuksi päädyimme siniseen.
 
Taustavärin, pallojen sekä siluettikuvan asettelun jälkeen aloimme työskentelemään tekstiä. Tekstin fontin valitsemiseen kului aikaa ja paljon kokeiluja. Mutta onneksi löysimme vihdoinkin hyvän fontin julisteeseemme!
 
Kovin ja aikaa vievin työ oli fontin valitseminen sekä värien sovittaminen keskenään.
 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti